Weven met een weefraam

Ongeveer twee jaar geleden schreef ik een DIY post om je eigen wall art te weven. Ik was toen geïnspireerd door de vele mooie wall hangings die ik zag langskomen op Pinterest. Sinsdien ben ik fan gebleven van de mooie geweven kunstwerkjes van andere mensen. En ook al had ik zelf een heel basic kartonnen weefraampje gemaakt, ik begon uit te kijken naar een écht weefraam om zelf ingewikkeldere en grotere werken te maken. Eerst twijfelde ik om zelf een weefraam te maken met hout en spijkers, maar aangezien ik zelf niet handig ben met hout, besloot ik toch maar gewoon een exemplaar te kopen.

Zo kwam ik terecht bij Funem Studio, een Etsy shop uit Antwerpen. Ik bestelde het medium weefraam, wat een vrij goede deal is qua prijs en grootte. Het weefraam is groot genoeg om iets ingewikkeldere werkjes op te maken, maar het is niet zodanig groot dat je een half jaar bezig bent aan iets. Bovendien werkt het weefraam supervlot dankzij de hulpmiddeltjes die inbegrepen zijn wanneer je een weefraam aanschaft bij Funem Studio. De service van Funem Studio is trouwens uitstekend, dus als je zelf een weefraam zoekt, ga dan zeker eens kijkje nemen op haar Etsy. 

Ik ben de voorbije dagen beginnen experimenteren op het weefraam met verschillende technieken en soorten wol. Uiteraard zijn mijn weefwerkjes voorlopig nog vrij basic, maar het is superleuk en ontspannend om te doen. Bovendien ben ik altijd superblij als ik nieuwe technieken kan leren, en als het eindresultaat er dan ook nog eens redelijk oké uitziet.
Hierboven staat een foto van mijn eerste experimentje op het weefraam. Ik probeerde verschillende woldiktes en materialen, en experimenteerde een beetje met verschillende weefsteken. Het was vooral interessant om te zien hoe de technieken er totaal anders kunnen uitzien wanneer je andere wol gebruikt. 

Iets waar ik vooral naar uitkijk is het oefenen op vormen weven. De wall hangings die ik het leukst vind bevatten meestal simpele vormen die perfect tot hun recht komen door het juiste kleurengebruik. Ik probeerde zelf een driehoek te weven en was behoorlijk blij met het eindresultaat van mijn eerste poging. Het is nog niet perfect en ik moet zeker nog wat oefenen, maar het ziet er tenminste uit als een driehoek! In het begin was ik vrij bang dat mijn driehoek helemaal om zeep ging zijn als ik de witte wol er rond zou weven, maar al bij al is het vrij goed meegevallen.
Ik ben alleszins superenthousiast over mijn nieuwe weefraam en kijk er al naar uit om iets ingewikkeldere vormen uit te proberen, en vooral ook om interessante kleurencombinaties bij elkaar te zoeken. Uiteraard hou ik jullie up-to-date over mijn weefavonturen.
Wil je een aantal leuke geweven wall hangings zien? Check dan zeker mijn Pinterest board!

You may also like