Review: Lush lip scrub en liptint

Laatst ging ik naar Lush om een cadeautje te kopen voor mijn mama, en vreemd genoeg (ahum) slaag ik er telkens weer in om ook iets voor mezelf te kopen. Deze keer koos ik voor de Bubblegum lip scrub en It Started With A Kiss liptint. Beiden stonden al even op mijn wishlist, dus de keuze was snel gemaakt.

Vooral tijdens de wintermaanden heb ik vaak last van droge lippen. Een irritant gevolg daarvan is dat ik regelmatig vieze velletjes op mijn lippen heb die soms moeilijk weg gaan, soms zit ik zo hard te schrobben op mijn lippen tot ze bloeden. Niet zo aangenaam dus. De lip scrubs van Lush zijn ideaal om velletjes en viezigheid op je lippen weg te scrubben. Ik koos de Bubblegum editie omdat die heerlijk ruikt (naar bubblegum, jawel).
Het enige wat je moet doen is je lippen even vochtig maken, een beetje lip scrub op je vinger nemen en de scrub zachtjes over je lippen masseren. Aangezien de lip scrubs gemaakt zijn op basis van suiker kan je daarna gewoon je lippen aflikken. De Bubblegum lip scrub proeft heerlijk zoet, ruikt geweldig en geeft een goed resultaat. Na het gebruik van de scrub zijn mijn lippen superzacht. Om je lippen zacht te houden gedurende de hele dag, gebruik je later best nog wat lip balm of een liptint.

Er mocht ook een potje liptint mee naar huis. Een hele tijd geleden kreeg ik een tester van de It Started With A Kiss liptint. Meestal gebruik ik weinig make up en op een gewone weekdag zal je mij dus niet snel zien met rode lippen. Ik ben altijd al een fan geweest van rode lippenstift, alleen vind ik veel tinten te fel voor mij. Ik heb een superwitte huid (zeker in de winter) en met de meeste rode tinten zie ik er uit alsof ik naar een Halloween feestje ga. It Started With A Kiss geeft een zachte rode kleur aan je lippen. Niet te opvallend dus, maar het geeft toch wat extra.
Net zoals alle producten van Lush ruikt (en smaakt) de liptint lekker. Een leuk detail is dat deze liptint je lippen ook verzorgt, zodat ze langer zacht blijven. Ik hoorde al vaker de commentaar dat het een beetje lastig is dat de kleur soms afgeeft (op je glas bijvoorbeeld), maar dat lijkt me nu niet zo vreemd en storend. Als ik de liptint gebruik blijft hij meestal wel een paar uur zitten. Wat mij meestal stoort aan lippenstift is dat je lippen nogal stijf en vies gaan voelen na een tijdje, dat is dan weer iets wat niet het geval is bij de liptint van Lush.

You may also like