De balkontuin: nieuw kweekhuisje

Eerder vertelde ik al dat onze poes graag knabbelt en speelt met mijn pas gezaaide plantjes. We moesten dus een oplossing zoeken om wat meer potjes af te schermen van onze poes. Daarnaast hadden we ook gewoon wat meer overdekte ruimte nodig om meer zaden te laten kiemen.

We gingen op zoek naar een oplossing in een Aveve hier in de buurt. Daar vond ik een paar leuke items, zoals kweekbakjes in verschillende vormen en formaten. Uiteindelijk koos ik voor twee groene kweekhuisjes van Elho. Het kweekhuisje bestaat uit een schotel, een diepe tray en het kunststof huisje.
Deze kweekbakjes komen uit de Green Basics collectie van Elho. De lijn is volledig gemaakt uit gerecycleerd kunststof, wat uiteraard mooi meegenomen is. De kweekbakjes zijn beschikbaar in verschillende formaten en kleuren, waardoor er voor elk wat wils is. Je kan er voor kiezen om de tray te vullen met potjes of er rechtstreeks aarde in te doen. Handig en multifunctioneel, dat hebben we graag.

Ondertussen heb ik onze tomatenplantjes in grotere potten gezet. Ondanks het lezen van een hele hoop artikels en tips over het verpotten van tomaten, heb ik toch mijn twijfels of deze plantjes het gaan halen. Als het niet lukt met de zelfgezaaide plantjes, ga ik gewoon een paar tomatenplanten halen in de winkel. We moeten en zullen zelfgekweekte tomaten hebben deze zomer, zo veel is zeker.

Ik heb ook nog een paar kruiden bijgezaaid: tijm, dille en pepermunt. Ik ben heel benieuwd hoe die plantjes gaan evolueren.

Alle updates over mijn balkontuin dit jaar kan je lezen onder de tag groen!

You may also like