De balkontuin: het begin

De lente is in het land en de motivatie om aan onze balkontuin te beginnen is groot. De eerste zaden steken in de grond en we zitten hoopvol te wachten op de eerste groene sprietjes.

Eerder postte ik al een paar tips om zelf aan de slag te gaan. Daarin vermeldde ik dat een plan maken een goed idee is. Wij hebben een balkon met genoeg ruimte voor een redelijk aantal potten en planten. Eerst dachten we na over wat we precies wilden kweken.

Manlief houdt van koken (i’m a very lucky girl) en hij gebruikt een heleboel kruiden. Het is dan ook vanzelfsprekend dat onze focus vooral op kruiden ligt. Bovendien zijn kruiden relatief makkelijk te kweken. We willen graag basilicum, dille, tijm en oregano. Mogelijk ga ik ook nog munt in huis halen om mojito’s te maken.
Daarnaast heb ik in de zomer graag verse slaatjes. Daarom gaan we dus ook een poging wagen tot het kweken van sla en tomaatjes. Ik wil eventueel ook nog proberen om aardbeien te kweken.

Ik kocht al een paar zakjes met zaden. De basilicum en tomaatjes hebben we ondertussen gezaaid volgens de instructies op de verpakking. Voor de basilicum heb ik 2 grotere potten genomen. De tomaatjes staan dan weer in 3 kleine potjes in mijn mini-serre.
Met de sla en dille wachten we nog even tot volgende maand. Voor de sla hebben we trouwens zaadmatten gekocht, deze kan je (volgens de verpakking) heel eenvoudig in een bloembak leggen.
Ik ben alvast erg benieuwd hoe onze mini-moestuin gaat evolueren, en uiteraard hou ik jullie op de hoogte!

You may also like