Breakfast in a jar

Oké, ik geef het toe: meestal eet ik ’s ochtends niets. Op werkdagen ben ik nogal gehaast en bestaat mijn ontbijt uit een kop koffie. Erg ongezond, ik weet het. Als ik een vrije dag heb, probeer ik wel uitgebreid te ontbijten.

Vandaag maakte ik een breakfast in a jar. Dit is niet echt een recept, maar eerder een idee dat je zelf kan aanpassen naar je eigen smaak.
De onderste laag is een halve banaan in schijfjes gesneden. Hierover komt wat yoghurt. Voor de middenlaag koos ik mijn favoriete muesli (met chocolade), en weer een laag yoghurt. Als toplaag gebruikte ik de rest van de schijfjes banaan en een goeie lepel rozijnen.

Uiteraard kan je hiervoor alle soorten fruit of nootjes gebruiken. Het lijkt me ook lekker met aardbeien, frambozen en bosbessen. Dit is niet alleen een gezond ontbijt, maar ook een makkelijk tussendoortje. Bovendien kan je een bokaal makkelijk afsluiten en meenemen voor onderweg. Yum!

You may also like

1 reactie