Tip: A Beautiful Mess applicatie

Als er één blog ter wereld is die mijn grote inspiratie is, dan is het wel A Beautiful Mess. Uiteraard was ik deze zomer ook zeer benieuwd toen ABM bekend maakte dat er een mobiele applicatie zou komen om foto’s te bewerken. De applicatie is eindelijk beschikbaar voor Android toestellen, dat moest ik testen!

 
Vorige zomer kwam de applicatie uit voor Apple toestellen. Ik was teleurgesteld, want ik heb een smartphone en tablet van Samsung. Er kwam een blogpost van ABM dat ze werkten aan een versie voor Android, dit zou een paar weken duren. Deze weken werden maanden, en om eerlijk te zijn had ik de hoop al een beetje opgegeven. Maar vorige week was het eindelijk zo ver: ik kon de app downloaden in de Play Store.

De applicatie zorgt er voor dat je een beperkt aantal filters kan toepassen, net zoals op Instagram. Met het voordeel dat je ook de helderheid en contrasten kan aanpassen van je foto’s. Je kan een aantal fijne randen toevoegen aan je foto, wat heel mooie resultaten oplevert. Bovendien kan je een aantal leuke doodles en korte phrases (in het schattige handschrift van Elsie Larson) op je foto plakken.

Wat ik zelf het leukst vind aan deze app is dat er oneindig veel opties en combinaties zijn. Alles kan aangepast worden naar jouw smaak, favoriete kleuren etc. Er zijn dus een hele hoop mogelijkheden om zelfs de saaiste foto’s mooier te maken. Tot vorige week had ik een hele hoop aparte applicaties nodig om foto’s te bewerken: eentje om collages te maken, eentje om tekst toe te voegen, nog een app om kleuren aan te passen etc. Dit kan ik nu allemaal uitvoeren met de ABM applicatie.

Voorlopig ben ik zeer tevreden met de applicatie. In het begin crashte
de app soms, maar dit is ondertussen opgelost met een update. De applicatie kost trouwens maar 0,73 euro in de Play Store. Je kan ook nog betalende pakketjes downloaden met extra randen, doodles en phrases.
Hebben jullie de ABM app al gedownload? Wat vinden jullie er van?

You may also like