Deco – groen bij ons thuis

Een tijdje terug kocht ik wat nieuwe plantjes en haalde ik een paar nieuwe potten in huis, hoog tijd om ze met jullie te delen. Het grootste deel van de planten in ons appartement staan verzameld op één kast. Dat komt voornamelijk omdat we een kat hebben die graag alle planten uit de potten haalt. Dit is de enige kast waar ze van weg blijft, vandaar dus onze plantenkast. 

Rechts op de foto staan twee planten (en potten) die ik in Ikea kocht. Een ficus benjamina en een dracaena marginata. De poezen zijn maneki neko’s (Japanse gelukskatten) die ik verzamelde op verschillende beurzen. Ik hoop stiekem die mini-verzameling te vergroten tot een grote collectie.

De twee plantjes (Kalanchoë) in de lichtgroene potten kreeg ik ooit cadeau. Oorspronkelijk waren dit 2 kleine plantjes, maar ik heb ze vorige week naar 2 grotere potten moeten verhuizen. De kalanchoë krijgt trouwens leuke gekleurde bloempjes. Deze 2 bloempotten zijn eigenlijk mijn favorieten in huis. We vonden deze terracotta potten toen we hier kwamen wonen. Ik schilderde ze lichtgroen (een restje verf van mijn ouders) en nu staan ze superleuk op de kast.

En in dit mini-potje staat een stekje van een grote kalanchoë. Het is de eerste keer dat ik een poging doe om een stek te laten groeien tot een échte plant. Ik ben benieuwd of dit überhaupt gaat groeien. Meestal slaag ik er in om planten en bloemen maar een korte periode in leven te houden, dus ehh… we zullen zien.

PS: Als je zelf ook erg slecht bent om planten in leven te houden, dan kan je best kiezen voor een van de plantjes die ik hierboven vermeld heb. Ik heb deze planten gekozen omdat ze makkelijk zijn om te verzorgen. Ook vetplatten en cactussen zijn dan een aanrader.

You may also like