Must visit: Retrobeurs

Deze zaterdag organiseren acht Oost-Vlaamse Kringwinkels naar jaarlijkse gewoonte hun Retrobeurs. Net zoals de voorbije jaren kan je terecht in Flanders Expo voor een selectie van spullen uit de jaren ’60,’70 en ’80.

Op de Retrobeurs vind je dus een hoop dingen: van serviezen tot oude radio’s, en van kleding tot kasten. De Kringwinkels hebben hun leukste vintage spullen opzij gehouden om ze te verkopen op één dag.
Jammer genoeg kan ik zelf dit jaar niet naar de Retrobeurs, aangezien ik moet werken die dag. Maar vorig jaar was ik wél aanwezig. Vorig jaar kocht ik er zelf een set theekopjes, een koffie- en waterkan en een slakom. In totaal was ik een euro of 10 kwijt. De meeste dingen zijn dus behoorlijk goedkoop, alleen voor zeldzame of populaire dingen ga je iets meer betalen.

Enkele tips? Ga zo vroeg mogelijk naar Flanders Expo, want de beste stuks verdwijnen snel. Denk geen twee keer na of je iets wil meenemen. Vorig jaar stond ik te twijfelen over een set borden, toen ik besloten had ze toch te nemen waren de borden al weg. Snel zijn is de boodschap. De Retrobeurs is een aanrader voor iedereen die houdt van vintage en retro, en dit voor een zacht prijsje.

Wanneer? Zaterdag 16 maart, 10-17uur.
Waar? Hal 8 in Flanders Expo Gent
Prijs? 2,50euro aan de inkom
Meer info: De Kringwinkel

You may also like