25 Days of Christmas – Must visit

Het is alweer bijna weekend, dus hoog tijd om plannen te maken! In verschillende steden kan je terecht voor allerlei leuke kerst- en winteractiviteiten. Ik woon in Antwerpen, dus pikte ik de leukste en gezelligste activiteiten in ’t stad er uit. 

Kerstmarkt
Vanaf 8 december kan je in Antwerpen terecht voor de kerstmarkt met leuke kraampjes. Voor de kerstmarkt moet je op de Groenplaats, Handschoenmarkt, Grote Markt, de Suikerrui en het Steenplein zijn. Naast de typische kraampjes met eten en drinken, zijn er een heleboel verkopers met ambachtelijke en artisanale producten, feestdecoratie, juwelen etc.
Voor de jongsten onder ons is er ook een draaimolen (Grote Markt) en
reuzenrad (Steenplein) voorzien. Op de Groenplaats vind je het
spiegelpaleis waar allerlei voorstellingen opgevoerd worden. Ga je
liever uitgebreid shoppen voor kerstcadeaus en een nieuwe outfit? Op zondag 16 en 23 december zijn de winkels op de Meir
geopend.
Meer info en openingsuren: dna.be/winter

Schaatspret
Als je eerder op zoek bent naar iets sportiever, dan is schaatsen op de badboot in het Kattendijkdok mogelijk iets voor jou. Dit is de grootste drijvende ijspiste ter wereld, maar je reserveert best wel op voorhand. Op badboot.be vind je alle informatie en kan je reserveren.
Ga je naar de ijspiste op het Steenplein, dan krijg je een minder exclusieve piste, maar ze is wel groter en je hebt ook zicht op de Schelde. Hou er rekening mee dat het op donderdagavond Date Dag is voor koppeltjes. Op zondag is het tussen 10-12u Familiedag, waar enkel gezinnen zijn toegelaten. Voor de allerkleinsten is er ook een kinderpiste voorzien mét schaatshulpjes. Info: dna.be/winter

Handmade is zo veel leuker…
Op 9 december is er de wintereditie van de Markt Van Morgen . Naar goede gewoonte kan je terecht in de Kloosterstraat voor allerlei jonge en creatieve ontwerpers hun werken. Originele en handmade spulletjes, interieur, juwelen, kleding etc. En dit uiteraard voor betaalbare prijzen! Alle informatie: marktvanmorgen.be
Voor meer handgemaakt leuks kan je op 16 december dan weer terecht in Park Spoor Noord voor De BeParkte Oplage. Je vindt er een heleboel mensen die hun handgemaakte of zelfontworpen spulletjes verkopen. Alle informatie: debeparkteoplage.be
Deze twee marktjes zijn uiteraard de beste plaatsen om originele kerstcadeaus te kopen!

Wat zijn jullie plannen voor het weekend?

You may also like