25 Days of Christmas – DIY sterrenslinger

Ik ben een grote fan van simpele dingen om te decoreren. Deze slinger is erg feestelijk, maar toch eenvoudig. Om de sterrenslinger te maken moet je wat geduld hebben, maar het eindresultaat is het meer dan waard!

Je hebt nodig:
– Klei die hard wordt zonder te bakken
– Cookie cutter in de vorm van een ster
– Baker’s twine, lint of touw
– Sterke lijm (of lijmpistool)
– Kommetje met water
– Plastic om je tafel te beschermen

Ik heb gekozen voor klei die je niet hoeft te bakken in de oven, omdat je dan vaak barstjes krijgt. De klei die ik gebruikt heb is witte FIMOair basic air-hardening (oa verkrijgbaar bij AVA).

1. Neem een stuk klei en rol deze plat, ik heb hiervoor een deegrol gebruikt, maar er bestaan ook tools speciaal voor klei. Zorg dat je een platte lap klei krijgt van ongeveer 4mm dik.
2. Snij met de cookie cutter vormpjes uit je lap klei. Deze stappen kan je steeds weer herhalen tot je genoeg sterretjes hebt.
3. Om je sterretjes egaal te krijgen, maak je je vingers nat in het kommetje water. Wrijf voorzichtig met je natte vinger over het sterretje. Vergeet ook de zijkantjes niet. Na een tijdje wrijven en rimpels glad strijken, zou je een vrij egale ster moeten hebben.
4. Als al je sterretjes klaar zijn, laat je de klei drogen. Afhankelijk van de dikte duurt dit minstens 24uur om goed te drogen en hard te worden. Ik heb mijn sterretjes 48uur laten drogen. (Vergeet ook niet je eventuele restjes klei goed in te pakken, zodat je deze ooit nog eens kan gebruiken ;-))

5. Wanneer je sterren droog zijn, is het tijd om je lijm(pistool) en baker’s twine boven te halen. Doe op de achterkant van elk sterretje een druppeltje lijm. Ongeveer in het midden van de lijm leg je voorzichtig de baker’s twine. Ik heb om de (ongeveer) 15 centimeter een ster geplakt. Laat de lijm goed drogen, hang je slinger omhoog en klaar!

You may also like