25 Days of Christmas – DIY dennenappels

Als er een ding is wat me altijd een leuk wintergevoel geeft dan zijn het wel dennenappels. Ik woon dan wel in de stad, maar gelukkig hebben mijn ouders een tuin. Ik zocht en vond wat dennenappels en gebruikte ze in de woonkamer als simpele decoratie. Bovendien geven de dennenappels een leuke natuurlijke geur af.

Ik verzamelde dennenappels en liet deze eerst een tijdje drogen. Als de dennenappels nat zijn, zijn ze helemaal gesloten en niet zo mooi. Eens ze droog zijn, staan de schubben helemaal open. Mijn ouders hebben grote lange exemplaren in de tuin, maar ook kleintjes die in groepjes op takken hangen. Ik combineerde beide soorten.
De dennenappels maakte ik aan elkaar vast met kerstlintjes in rood en groen. Door ze vast te knopen, vormde ik groepjes dennenappels. Met een van de lintjes heb ik de dennenappels dan ook omhoog gehangen. Heel simpel, maar wel gezellig.
Als je met dennenappels gaat werken, kan je best ook handschoenen aan doen. Anders kan je vol hars hangen en dat is iets minder prettig om van je handen te krijgen.
In combinatie met dennentakken wordt dit ook een leuk stukje om aan je deur of raam te hangen. Wij kunnen niet echt iets aan onze deur hangen, maar de muur is een goed alternatief! Op de smalle stukken muur heb ik zo’n bosje dennenappels bevestigd. Zoals bijvoorbeeld tussen de badkamerdeur en de deur naar ons terras, en ook de stukken muur tussen onze ramen konden er niet onderuit. 
Heb je dennenappels over? Leg je overige exemplaren in een mooie vaas of leg ze in een leuke schaal.

You may also like