Nieuw speelgoed: Samsung Galaxy Tab 2

Zoals sommigen onder jullie misschien weten, hebben we een tijdje geleden een abonnement op De Morgen genomen. Bij dat abonnement kregen we een Samsung tablet waar we uiteindelijk behoorlijk lang hebben op moeten wachten, al kan dat liggen aan mijn gebrek aan geduld op zo’n gebieden. Maar gisteren was het dan eindelijk zo ver, manlief belde me op het werk om te zeggen dat ons speelgoed eindelijk thuis was aangekomen.

De Samsung Galaxy Tab 2 die wij hebben is eentje van 7inch, wat dus een kleine tablet is. Dat betekent wel dat de tablet makkelijk in je hand ligt om ze te gebruiken als je in de zetel zit en rustig wat wil surfen op het internet. Mijn vriend en ik hebben beide een laptop, maar dat is nogal zwaar en lastig als je daarmee een uurtje of 2 op je schoot zit om facebook te checken. Ik nam gisteren ruimschoots de tijd om de tablet uit te testen en apps te installeren. Een tijdje terug kocht ik de Samsung Galaxy S3 smartphone die ook op Android draait, maar toch een beetje anders is.

Het viel me al snel op dat de camera van mijn smartphone stukken beter is dan de camera van de tablet. Nu ja, geen groot minpunt, aangezien je een tablet niet onmiddellijk gebruikt om foto’s te maken.
Iets anders wat ik ontdekte, was dat de twitter app op de tablet geen menuknop heeft. Mijn vriend en ik hebben allebei twitter accounts, dus switchen tussen die accounts lijkt tot nu toe onmogelijk. Op mijn smartphone kan ik wel switchen tussen accounts, waardoor ik op mijn persoonlijke twitter en de F&F twitter kan posten. We hebben dan ook maar tweetdeck geïnstalleerd, zodanig dat we allebei toegang hebben tot Twitter.

Het formaat is natuurlijk wel een groot voordeel. Compact, maar groot genoeg om makkelijk teksten te lezen. De tablet is door zijn formaat superhandig om te werken met applicaties die je toelaten foto’s te bewerken. Nog een pluspunt aan Samsung toestellen is de batterij die (naar mijn mening) heel lang meegaat, ook al gebruik je apps die belastend zijn voor je batterij.
Als je geïnteresseerd zou zijn in een tablet, het wifi model kost ongeveer 260 euro, het wifi+3G model kost ongeveer 360 euro, afhankelijk van de winkel waar je hem koopt. De prijs is dus vrij laag voor een tablet die perfect doet wat de meeste gebruikers nodig hebben.

Wij zijn alvast fan van de tablet, aangezien we nu vanuit onze zetel heel makkelijk toegang hebben tot onze meest gelezen websites. Het is alleen even wennen dat we de tablet met elkaar delen, waardoor we nu constant elkaars online messages kunnen zien, niet dat dat een probleem is. Maar ik kan me inbeelden dat het voor sommige gezinnen niet zo handig is als iedereen elkaars online dingen kan lezen en aanpassen, vooral dan als er kinderen in huis zijn.

You may also like