DIY – tekst aan de muur

Voor deze DIY haalde ik mijn inspiratie bij dit lied van A Day To Remember. Het idee moest ik niet ver zoeken aangezien ADTR een van de bands is waar mijn vriend en ik allebei vaak naar luisteren. Zelf zo iets maken? Dat kan!

Je hebt nodig:
– een canvas (ik gebruikte eentje van 30x30cm)
– acrylverf
– penselen
– een stukje tekst

1. Geef je canvas eerst een grondlaag, ik gebruikte witte acrylverf vermengd met een beetje water.
2. Schrijf met een redelijk fijn penseel en zwarte verf je tekst uit op het canvas. Ik heb dit een beetje op het zicht gedaan, maar als je wil kan je dit uiteraard eerst uitmeten. Check ook even dubbel of de spelling correct is.

Zo zag het er uit na 1 laag zwarte verf. Als ik probeerde egaal zwarte letters te verkrijgen werd mijn handschrift onnatuurlijk. Ik wou mijn (messy) handschrift per se gebruiken omdat ik de tekst zo persoonlijk mogelijk wou laten overkomen.
3. Bijgevolg wacht je tot de eerste laag verf droog is, waarna je de letters een tweede maal overtrekt met zwarte verf.

Oorspronkelijk wou ik dit in onze slaapkamer hangen, maar manlief stond er op dat het in onze woonkamer zou komen. Zo gezegd, zo gedaan. Het hangt recht boven onze tv, zodat we er altijd naar kunnen kijken.

You may also like

2 reacties