DIY – Halloween canvas

Over een week is het halloween, dus het is hoog tijd om de griezelige versiering boven te halen. Je kan alles gaan kopen in de winkel, of je kan het natuurlijk ook zelf maken! Dit makkelijke DIY projectje duurt nog geen half uur en kost bijna niets.

Je hebt nodig:
– een canvas, ik kocht een goedkoop canvas van 20x20cm (3euro bij AVA)
– acrylverfstift, ik gebruikte de Marabu deco painter matt (4,15 euro bij AVA)

– patroon

Als patroon gebruikte ik het vleermuisje dat ik hier vond. Via Google vind je heel veel patronen voor kruisjessteek die hier perfect voor passen.

Als je niet wil dat de achtergrond van je canvas wit blijft, kan je eventueel eerst een laag acrylverf aanbrengen.

1. Print je patroon uit en zorg dat het op je canvas past.
2. Teken het kruisjespatroon over op je canvas, eventueel eerst met potlood. Ik ben ongeduldig, dus heb ik het gewoon freehand overgetekend door te tellen en een beetje “op het zicht” te werken ipv alles uit te meten.
3. Overtrek je lijnen met zwarte acrylverfstift. Mogelijk moet je dit twee keer doen om een donker genoeg resultaat te krijgen.
4. Hang je canvas omhoog en klaar!

Op de laatste foto zie je duidelijk dat de kruisjes niet allemaal even groot en perfect zijn, maar ik hou wel van dingen die niet perfect zijn, dat heeft zo zijn charmes.

PS: de pompoen gevuld met snoep haalde ik bij Colruyt, en nee, onze verwarming staat niet aan als de snoepjes er op staan 😉

You may also like