Cupcake canvas/DIY project

Het gebeurt al eens dat ik een stukje stof over heb dat te mooi is om weg te gooien. Zo had ik nog een paar restjes stof met superschattige cupcakes. Aangezien alle restjes te klein zijn om nog in een naaiproject te verwerken, heb ik er maar iets anders mee gemaakt: een mini cupcake canvas.

Benodigdheden:
– een leuk stofje
– piepschuim
– lijm (bvb Mod Podge)

Na een hele hoop meubels te kopen bij Ikea heb ik hier een kleine collectie piepschuim. Ik koos voor piepschuim dat 1,8cm dik is. Je moet zelf een beetje inschatten welke dikte passend is, maar voor een klein canvasje is piepschuim met een dikte van rond de 2cm heel geschikt. 

1. Snij het piepschuim op maat zodat je afbeelding er op past.
2. Knip de stof op maat. Zorg dat je de randen van de stof mooi om de achterkant van het piepschuim kan plooien. Dit wil zeggen dat je langs de achterkant aan elke zijde zeker een centimetertje over mag houden.
3. Bekleed het piepschuim met de stof. Gebruik hiervoor een lijm zoals Mod Podge, maar zeker geen Pattex knutsellijm, want dat vreet piepschuim.
Zoek een leuk plaatsje voor je canvas en klaar!

Ik ben benieuwd of er nog mensen zo iets gemaakt hebben of gaan maken, en wil het resultaat dan ook heel graag zien. Let me know!

You may also like