7 tips om het EK te ontwijken

De gekte van Euro 2012 is begonnen. De eerste wedstrijd was een kwartier bezig en buiten hoorde ik al een paar kerels “GOOOAAAL” roepen. Dat belooft voor de komende weken… Al mag ik van geluk spreken dat mijn vriend niet naar voetbal kijkt. Toch lees ik veel te veel tweets over voetbal, zie ik hoogtepunten van wedstrijden in het journaal, hoor ik gesprekken over ploegen, alles voetbal. Ik ben waarschijnlijk niet de enige persoon die geen voetbalfan is, dus hier volgen een aantal tips om het EK te ontwijken.

1. Tijd om opnieuw te decoreren. Tenzij je familie compleet voetbalgek is en vlaggen omhoog hangt, kan je de komende 3 weken tijd steken in je huis opnieuw te decoreren. Ga een leuk kleurtje verf uitkiezen. Neem rustig de tijd om je interieur op te frissen. Als het EK gedaan is, kan je vrienden en familie uitnodigen om je werk te bewonderen. 

2. Bekijk je favoriete series. Als niemand in huis naar voetbal kijkt of als je meerdere tv’s hebt, is dit het perfecte moment om eindelijk alle afleveringen van je favoriete serie te kijken. Er zijn waarschijnlijk nog een hoop nieuwe series om te ontdekken. En nee, het is geen schande als je voor de 7e keer naar het eerste seizoen van Friends kijkt.

3. Speel games. Wij hebben genoeg consoles en games in huis om ons een heel jaar bezig te houden, maar het EK is een goed excuus om nog meer games te kopen en spelen. Er zijn genoeg games op de markt voor iedereen, dus “ik doe dat niet graag” is geen excuus. Dat betekent enkel dat je de juiste spelletjes nog niet ontdekt hebt.

4. Spreek af met vrienden. Maar niet op café, want daar is er vaak een tv of groot scherm om het EK uit te zenden. Als het goed weer is, kan je afspreken in een park. Je kan misschien een dagje naar zee gaan. Het enige wat ik niet aanraad is een dagtrip naar Nederland maken…

5. Maak plannen voor de zomer. Je kan misschien een last-minute reisje plannen (misschien nog tijdens het EK). Er zijn in de zomer ook altijd workshops om iets nieuw te leren. Koop tickets voor festivals. Maak een lijstje met dingen die je deze zomer wil doen en maak de nodige voorbereidingen.

6. Wees creatief. Het is altijd een goed moment om te haken, breien of naaien. Knutsel iets leuk, leer iets nieuw. Spreek met vriendinnen af om samen aan vergeten projectjes te werken. Als je graag kookt, kan je nieuwe dingen leren koken. Keuze genoeg!

7. Organiseer een feestje. Doe eens gek en bedenk een thema voor een feestje. Zorg dat iedereen zich verkleed. Als alle aanwezigen de volgende ochtend opstaan met een geweldige kater, ben je mogelijk een extra dag verlost van voetbal.

Er zijn uiteraard nog een hele hoop andere dingen die je kan doen, maar dit kan je al een eindje op weg helpen. Ik ga de komende weken alleszins gebruiken om dingen die ik steeds uitgesteld heb eindelijk eens te doen. En ook al hou ik niet van voetbal, ik zal waarschijnlijk wel naar de finale van het EK kijken, daar kan niemand onderuit. Anders kan ik achteraf niet meepraten met alle mannen die ik ken, bovendien moet ik af en toe eens mensen op de zenuwen werken door te vragen wat buitenspel nu eigenlijk is. Wat doen jullie om het voetbal te ontwijken?

You may also like