Onderzetters/DIY project

 We hebben pas een zwarte salontafel gekocht, wat wel mooi is, maar je ziet er echt elk vlekje op. We willen onze tafel toch een beetje netjes houden en niet direct beschadigen, dus leek het ons een goed plan om onderzetters te gebruiken om onze drankjes op te zetten. Hier is een enorm makkelijke tutorial om je eigen versie van deze onderzetters te maken.
Benodigdheden:
– Kurken onderzetters (ongeveer 2 euro voor 6 stuks bij Blokker)
– Acrylverfstift, ik gebruikte de Marabu Deco Painter Matt (4,15 euro bij AVA)
– Eventueel oude kranten of iets dergelijks om onder je onderzetters te leggen wanneer je er op tekent
1. Bedenk wat je op je onderzetters wil tekenen. Als je niet goed bent in tekenen, kan je ook stencils maken. Zelf hou ik van tekeningen die niet perfect zijn (en ik ben te ongeduldig om altijd stencils af te drukken en uit te knippen).

2.Teken met de acrylverfstiften op de onderzetters.
Ik heb de Marabu stiften per toeval gevonden bij AVA en vond het wel een leuk plan om ze te testen op de kurken onderzetters. De stiften bestaan in ontelbaar veel kleuren en verschillende diktes. Ze zijn water- en weerbestendig, en werken op alle ondergronden. Perfect dus voor onderzetters. Aangezien ik een witte stift gekozen heb en kurk heel absorberend is, moest ik wel 2 lagen op de onderzetters zetten om het echt wit te krijgen.
Laat de verf een half uurtje drogen en je onderzetters zijn klaar voor gebruik! Perfect om een fris drankje op te zetten, toch?

You may also like