Must read

Het is de perfecte periode voor boeken. Haal er zelf een paar in huis, zet ze op je wishlist voor kerst of doe ze cadeau. Wegens een overload aan kookboeken en chicklits, maak ik eventjes een lijstje met boeken die je wel écht in huis moet hebben.

De klassiekers

Jane Austen, Oscar Wilde en Emily Brontë zijn maar een paar namen van auteurs die volgens mij verplicht zijn in elke boekenkast. Zelf ben ik stilletjes aan op weg om alle boeken uit het Penguins Classics lijstje in mijn bezit te krijgen, uiteraard in het Engels. (http://www.penguinclassics.co.uk/)


Relaxing stuff

Voor de girlie girls onder ons: Breakfast at Tiffany’s (kijk ook zeker de film), want tegenwoordig lijken chicklits enkel te gaan over shoppen en onbereikbare kerels. Voor de liefhebbers van fantasy en middeleeuwse dingen: alles van Robin Hobb in huis halen! En Harry Potter voor de mensen die na al die tijd de boeken nog niet gelezen hebben (en zéker als ze geen fan zijn van de films, want de boeken zijn duizend keer beter).

DIY

Een aantal boeken om zelf aan de slag te gaan. Er zijn talloze DIY boeken om zo wat alles te doen. Leuk om ideetjes op te doen en iets bij te leren. Wil je iets nieuw leren of iets beter onder de knie krijgen? Op zo wat alle boekensites zal je wel iets vinden dat je kan gebruiken.

Coffee table

Deze boeken kan je makkelijk “per ongeluk” laten rondslingeren in de woonkamer. Sowieso dat je er zelf plezier aan zult hebben en wanneer er gasten over de vloer komen, kan je het boek altijd “toevallig” bovenhalen als de conversatie even stil valt. Deze boeken zijn ook altijd leuk om cadeau te doen.

You may also like