Winterkrans/DIY project

Voor deze krans besloot ik winters te gaan, maar de kerstsfeer toch nog even te bewaren voor december (en dan heb ik een excuus om ook een kerstkrans te maken natuurlijk). Het leuke aan deze krans is dat hij lang mooi blijft én dat je hem later kan aanpassen tot kerstkrans.

Wat heb je nodig:
– een krans
– krammen
– snoeischaar
– schaar
– secondelijm/lijmpistool
– takken van denneboom/spar, dennenappels

1. Zoek wat takken van een denneboom/spar die er vrij goed uitzien. Hiermee maak je de eerste laag van je krans. Dit doe je door de takken vast te maken met krammen. Zorg dat heel je krans bedekt is, maar de onderkant kan je uiteraard vrij laten.

2. Maak daarna de dennenappels vast. Ik heb grote en kleintjes door elkaar gebruikt om wat variatie te hebben. De dennenappels vastmaken kan soms wat lastig zijn, maar met krammen of een lijmpistool (en wat geduld) zou het moeten lukken. Als je houdt van veel dennenappels kan je bijvoorbeeld ook gewoon een volledige basiskrans vullen met dennenappels.

Je kan deze krans netjes op een tafel zetten, maar als je er een mooi winters lint aanhangt, is hij ook leuk om je voordeur, muur of spiegel te sieren!

Extra tip: als je wilt dat je dennenappels makkelijker vast blijven hangen, laat de takken en appels dan eerst een dagje drogen. Op die manier heeft je lijm een beter effect.

Nog een ideetje: koop een heel grote basiskrans en hang die vol met dennenappels, leuk om bijvoorbeeld op de grond te leggen aan je voordeur of op een terras.

You may also like