Pompoenen schilderen/DIY project

Dit projectje is erg leuk voor halloween, bovendien is het vrij simpel. Hou er wel rekening mee dat je er wel eventjes aan bezig zult zijn. Als je trouwens geen echte halloweenpompoen in huis wil hebben, kan je ook kiezen om er een gezellige herfstprint op te schilderen.

Wat heb je nodig?
– pompoen(en)
– verf
– penselen
– vernis

1. Begin met een pompoen (of meerdere pompoenen) uit te zoeken die jij leuk vindt. Let er wel op dat de wand vrij effen is en dat de onderkant plat is zodat de pompoen recht kan staan.
2. Was de pompoen grondig zodat mogelijk vuil en resterende aarde verdwijnen, droog de pompoen dan heel goed af met een doek. Het is cruciaal om de verf op een propere ondergrond aan te kunnen brengen.
3. Bedenk wat je op de pompoen gaat tekenen, maak een kladversie op papier of knip figuren uit waar je rond kan tekenen. 
4. Schilder je pompoenen. Acrylverf is vrij goedkoop, dekt goed en is makkelijk om te gebruiken. Je hoeft de pompoen uiteraard niet volledig te schilderen, maar als je beslist om ze volledig wit (of een andere lichte kleur) te schilderen, hou er dan rekening mee dat je waarschijnlijk meerdere lagen moet aanbrengen. Dit kan behoorlijk wat tijd in beslag nemen. Acrylverf dekt goed als je hem niet verdunt met water, bovendien droogt deze verf behoorlijk snel. Een tip: breng een laag verdunde acrylverf aan en de volgende lagen doe je met onverdunde acrylverf, op die manier werkt de verf heel dekkend. Laat alles goed drogen.
5. Gebruik vernis om de verf te fixeren, dit is het makkelijkst met een spuitbus.

You may also like