Herfstkrans/DIY project

Binnenkort begint de herfst, dat merk je aan het weer en de blaadjes die verkleuren. Deze herfstkrans is leuk om het herfstgevoel in huis te krijgen en bovendien is het ook nog eens heel simpel om te maken!

1. Wat heb je nodig:
– een krans (meestal heel goedkoop te vinden in de plaatselijke doe-het-zelf/hobbywinkel)
– touw
– krammen
– snoeischaar
– schaar
– jute of ander lint (als je de krans omhoog wil hangen)
– secondelijm
– eventueel extra decoratie
– blaadjes, VEEL blaadjes, dennenappels, nootjes,…

2. Gebruik het touw om een basis van blaadjes rond te krans te maken. Op deze manier is het stro van de krans niet meer zichtbaar. Hiervoor gebruik je best de minst mooie en de grootste blaadjes. Het maakt niet uit als er wat stukjes los zitten of als er nog wat stro zichtbaar is. Dit dient enkel als basis.

3. Zoek de mooiste blaadjes uit en pin deze vast met krammen (of eventueel speldjes). De krans wordt het mooist wanneer je verschillende kleuren kan gebruiken. Ook takjes met dennenappels of klimop kan je met krammen bevestigen.

4. Nootjes en andere decoratiestukjes kan je vasthangen met secondelijm. Bij dit soort projectjes is de Tipper secondelijm van Bison heel handig om te doseren. Gebruik de secondelijm enkel om dingen vast te hangen op blaadjes, zo kan je de krans uit stro later nog hergebruiken. Als je van plan bent de krans omhoog te hangen, kan je best op voorhand bepalen wat de bovenkant wordt. Zo weet je waar je lint gaat komen en daar hang je dus best geen dikke dennenappel. De krans hang je omhoog met een lint van jute of eentje in een leuke herfstkleur. Verder kan je de krans ook gewoon op tafel of op een kastje zetten. Klaar!

You may also like