Recept: suikervrije appelcake

appelcake

Regelmatig maak ik cake of taart als er familie of vrienden langskomen. Het gebeurt soms dat iemand geen suiker mag eten, en dan probeer ik daar rekening mee te houden. Ik maakte een suikervrije appelcake met stevia.

Je hebt nodig:
– 4 appels
– 75g stevia (Pure Via Kristalkorrel)
– 200g margarine
– 300g zelfrijzende bloem
– 3 eieren
– 1 tl kaneel
– standaard cakevorm

  1. Schil de appels en verwijder het klokhuis. 3 appels mag je in kleine blokjes snijden. De 4e appel snijd je in schijfjes (deze worden later op de cake gelegd).
  2. Smelt 200g boter.
  3. Splits de 3 eieren.
  4. Doe de eidooiers in een mengkom samen met de stevia. Klop tot een schuimig geheel. Voeg de gesmolten boter toe. Voeg daarna beetje bij beetje de zelfrijzende bloem en een theelepel kaneel toe, meng alles goed door elkaar.
  5. Klop de eiwitten op tot ze stijf zijn. Schep de eiwitten voorzichtig door het deeg en voeg als laatste de appelblokjes aan het mengsel toe. Meng alles voorzichtig. Beboter en bebloem je bakvorm en giet het deeg in de vorm.
  6. Smelt een beetje boter in een steelpan en bak de appelschijfjes tot ze zacht beginnen te worden. Leg de schijfjes vanboven op de cake. Bak 40min op 180°C in een voorverwarmde oven.

De cake kan je warm serveren met een bolletje ijs, maar is ook koud lekker. Enjoy!

appelcake

You may also like