Recept: bananencake met chocolade en rozijnen

bananencake

Er lagen een paar overrijpe bananen in de keuken, dus besloot ik een bananencake te maken met chocolade en rozijnen.

Je hebt nodig:
– 3 rijpe bananen
– 50g boter
– 225g suiker
– 250g bloem
– 3 eieren
– 1 zakje vanillesuiker
– 1 tl bakpoeder
– 1 tl bicarbonaat
– snuifje zout
– 50g rozijnen
– 100g zwarte chocolade
– standaard cakevorm

  1. Meng de boter, suiker, vanillesuiker en het zout, voeg de eieren één voor één toe en blijf mengen.
  2. Plet de bananen en roer deze door het mengsel, daarna voeg je de rozijnen toe.
  3. Voeg de bloem, bakpoeder en bicarbonaat lepel voor lepel toe aan het mengsel en blijf mengen tot de bloem goed opgenomen is.
  4. Breek de chocolade in stukjes.
  5. Beboter en bebloem je bakvorm, giet de helft van het deeg in de vorm, leg de chocolade op het deeg, giet daarna de rest van het deeg in de vorm.
  6. Bak een uurtje op 180°C in een voorverwarmde oven.

De cake kan je lauw eten als je houdt van gesmolten chocolade, maar afgekoeld is hij uiteraard ook lekker. Enjoy!

You may also like