Recept: bananenkoekjes met chocolade

 

De laatste tijd ben ik nogal fan van simpelweg de dingen te gebruiken die ik al in huis heb. Een tijdje terug had ik een paar bananen die iets te rijp waren. Ik ging aan de slag en maakte bananenkoekjes met chocolade.

Met dit recept maak je ongeveer 24 koekjes. 

Je hebt nodig:
– 3 rijpe bananen
– 250g bloem
– 125g suiker
– 100g boter
– 1 eetlepel cacaopoeder
– 2 theelepels bakpoeder
– 1 theelepel kaneel

1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Plet de bananen in een kom. Voeg de bloem en bakpoeder toe. Meng alles door elkaar en voeg ook één of twee eetlepels cacaopoeder toe aan het mengsel, naargelang je eigen smaak.
3. Voeg nu de suiker, boter en kaneel toe. Roer alles door elkaar tot je een bal kan maken van het deeg, voeg eventueel nog extra bloem toe als je deeg te nat is.
4. Bedek je bakplaat met bakpapier. Maak bolletjes van het deeg, de bolletjes moeten ongeveer zo groot zijn als een klein tafeltennisballetje. Leg de bolletjes op je bakplaat en druk ze een beetje plat tot ze ongeveer een centimeter dik zijn. Als je de deegbolletjes op je bakplaat legt, let er dan ook op dat er genoeg ruimte tussen de bolletjes zit zodat de koekjes niet aan elkaar bakken.
5. Laat de koekjes 15 minuutjes bakken op 180°C.

Laat de bananenkoekjes helemaal afkoelen en klaar!

You may also like