Recept: aardbeientaart met mascarpone en chocolade

Vorig weekend had ik zin om nog eens een taart te maken. Ik wou graag een aardbeientaart maken, maar er toch iets origineel mee doen. Het is een aardbeientaart geworden met een stevige bodem, een laag chocolade en een vulling met mascarpone.
Je hebt nodig:
– 500g aardbeien
– 100g roomboter
– 100g kristalsuiker
– 180g bloem
– 350ml slagroom
– 250g mascarpone
– 150g pure chocolade
– 2 zakjes vanillesuiker
– 1 theelepel vanille-extract
– snuifje zout
– 1 eetlepel melk
1. Vet je taartvorm in met boter, ik heb een ronde springvorm van ongeveer 25cm gebruikt. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Meng de suiker, bloem en een snuifje zout in een kom, voeg 1 theelepel vanille-extract en 1 eetlepel melk toe. Voeg de roomboter in blokjes toe. Meng dit allemaal met je handen en kneed tot een glad deeg. Het deeg zal eerst kruimelig zijn, maar na een tijdje kneden zal het mooi glad worden en kan je er een bol van kneden. 
3. Leg de bol deeg in je bakvorm en verspreid het over de bakvorm. Met je handen kan je de bol plat duwen zodat het deeg de volledige bodem en een stukje (ongeveer 2cm) van de randen bedekt. 
4. Zet de taartbodem 20 minuutjes in de oven op 180°C zodat hij goudbruin kleurt. 
5. Als de taartbodem volledig afgekoeld is, kunnen we aan de chocoladebodem beginnen. Verwarm 150ml slagroom zodat het net niet kookt. Breek 150g pure chocolade in stukjes en voeg deze toe aan de slagroom. Roer regelmatig in het chocolademengsel zodat er niets gaat aanbranden. Wanneer alles goed gemengd is, kan je het chocolademengsel met een lepel over de taartbodem verdelen. Zet dit nu een uurtje in de koelkast.
6. Voor de vulling neem je 200ml slagroom en 2 zakjes vanillesuiker, dit klop je op met een mixer tot een luchtig mengsel. Als laatste roer je de mascarpone er door met een lepel. 
7. Schep het mascarponemengsel op je taartbodem en verspreid dit egaal met een mes.
8. Als laatste was je de aardbeien en verwijder je de kroontjes. Snijd de aardbeien in stukjes en leg deze bovenop je taart. 
Smakelijk!

You may also like

2 reacties

  1. Mmmm, aardbeientaart is mijn favoriet! Ik maakte het onlangs voor de eerste keer zelf (voor mijn vriend om te trakteren op zijn werk), maar dat zag er zeker niet zo goed uit. Ik pinde je recept!