Ikea PS 2014

Het is bijna zo ver! De Ikea PS 2014 collectie ligt bijna in de winkels. Stukje bij beetje duiken er meer foto’s van de collectie op. Het thema dit jaar is “On the move” en de collectie richt zich voornamelijk op jonge mensen die in de stad wonen.

Er is gelet op het feit dat we steeds vaker verhuizen en in kleine ruimtes leven, waardoor we ons vaker moeten aanpassen. Voor de PS 2014 collectie werden er geen grote items ontworpen, zoals zetels of bedden. Wel werd er meer aandacht besteed aan kleinere stuks die vaak aangepast kunnen worden aan de ruimte, en op meerdere manieren gebruikt kunnen worden.

Een paar van mijn favorieten zijn de mooie oranje secretaire (helemaal bovenaan) en de opbergmodules hierboven. Vooral dan omdat ik zelf merk dat opbergruimte énorm belangrijk is. Wij wonen ondertussen bijna twee jaar in ons appartement en soms weet ik echt niet meer waar ik alles moet zetten of leggen. Aanpasbare opbergruimte zorgt er voor dat je alles kan inrichten naar je eigen zin en noden. 

Ook de staaldraden kast hierboven is superleuk. Bij de kast horen gekleurde plaatjes zodat je zelf leuke patronen op de kast kan maken die altijd passen bij je interieur. De plantenkast is dan weer een fijne toevoeging aan de collectie voor de fans van groen in huis.
Er is nog niet veel bekend over de Ikea PS 2014 collectie en de prijzen. Volgens verschillende bronnen zou de collectie vanaf april in de winkels moeten liggen.

foto’s: Ikea

You may also like