Recept: chocolade fudge

Als tussendoortje of bij de koffie, fudge is altijd lekker. Ik zocht en vond een eenvoudige manier om chocolade fudge te maken in minder dan een half uurtje tijd. 

Je hebt nodig:
– 350g pure chocolade
– 1 blikje gecondenseerde melk (bvb blik van Nestlé – 305ml)
– 2 eetlepels boter
– bakvorm/ovenschotel (ik gebruikte een bakvorm van 13 bij 23cm)
– bakpapier

1. Giet de gecondenseerde melk in een steelpannetje. Voeg de chocolade in stukjes toe aan de melk. Als laatste voeg je nog 2 eetlepels boter toe, ik heb hiervoor gewone vloeibare braadboter gebruikt. Je kan ook kiezen om roomboter te gebruiken, maar dit maakt de fudge zwaarder.
2. Verwarm de melk, chocolade en boter op een zacht vuurtje. Roer regelmatig zodat de chocolade niet aanbrandt.
3. Bedek je bakvorm of ovenschotel met bakpapier, zodat het chocolademengsel niet gaat kleven aan je vorm. Wanneer het mengsel volledig gesmolten is, giet je het over in de vorm.
4. Laat de fudge een nachtje opstijven in de koelkast.
5. Verwijder de fudge uit je bakvorm en gebruik een groot keukenmes om de fudge in stukjes te snijden. Klaar!

Op kamertemperatuur kan deze fudge wat plakkerig worden, best bewaren in de koelkast dus!
Tip: serveer je chocolade fudge met warme chocolademelk. Yum!

You may also like

2 reacties