Recept: cake met appeltjes

We komen merkbaar dichter bij de herfst. Het mag dan iets kouder worden en vaker regenen, dit is toch wel een van mijn favoriete periodes van het jaar. Na alle zomerse cocktails en frisse hapjes, is het eindelijk terug tijd voor thee en hartige gerechten. En het is natuurlijk ook hét seizoen van de appels. Voor die gelegenheid maakte ik een cake met appels (elk excuus is goed om cake te maken natuurlijk).

Je hebt nodig (4/4 cake):
– 250g suiker
– 250g zelfrijzende bloem
– 250g boter
– 4 eieren
– 2 zakjes vanillesuiker 


Voor de afwerking:
– halve appel

– bruine suiker

We starten eigenlijk met een traditionele 4/4 cake:
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Meng de boter, suiker, vanillesuiker en eieren. Zeef de bloem en voeg deze ook toe aan het mengsel. Blijf alles mengen tot je een homogeen deeg krijgt.
3. Giet het mengsel in een ingevette en met bloem bestrooide bakvorm. Bak gedurende 20 à 25 minuten op 180°C als je een ronde bakvorm gebruikt. Een langwerpige vorm mag iets langer in de oven (30 à 40 minuten). De baktijd is afhankelijk van je oven, om zeker te zijn steek je best even een breinaald in je cake 😉

De afwerking:
1. Schil een halve appel en doe deze in schijfjes.
2. Leg de schijfjes bovenop de cake en bestrooi de stukjes appel met wat bruine suiker
3. Zet dit nu terug een paar minuutjes in de oven tot de bruine suiker gesmolten is. Hier kan je best even bij blijven, aangezien dit erg snel kan gaan.

Deze cake is erg lekker met een kopje thee of chocolademelk. Snel klaar en perfect voor de herfst!

You may also like