Balkontuin update

Een tijdje terug besloot ik een balkontuin te beginnen. Jammer genoeg liet het Belgische weer mij een beetje in de steek, maar ondertussen zijn we toch al met het tuinieren kunnen starten. Tijd voor een kleine update.

De potjes hierboven kocht ik vorig weekend in Ikea. De kruiden zijn dus nog maar nét gezaaid. Een setje met 3 kruidensoorten kost 2 euro, wat een behoorlijk goede deal is. In de setjes zitten de kartonnen bekers, grond en zaden. Ik kocht twee varianten, zodat we wat verschillende kruiden hebben. De kartonnen bekers zijn op zich een supercool idee, ik ben alleen wat twijfelachtig over de staat waarin de bekers zich mogelijk gaan bevinden na een regenbui.

Ongeveer twee weken geleden kocht ik bij Dille & Kamille een mini-serre en een bakje uit zink met zaden voor basilicum, peterselie en bieslook. Ik zette de basilicum apart in de zinken teil, de bieslook en peterselie staan in de kleinere potten.

Ondertussen beginnen er al kleine plantjes boven te komen, ongetwijfeld dankzij het goede weer de voorbije dagen. Ik ben erg benieuwd naar hoe de kruiden gaan evolueren. Al hoop ik dat er de komende weken geen stormen meer voorbij razen zoals vorige zaterdag. Gelukkig kon ik alle plantjes en pas gezaaide kruiden net op tijd binnen zetten (ik was zelf wel zeiknat na 2 minuten).

You may also like