Recept: choco

Ik eet ’s ochtends nogal graag choco op mijn boterhammetjes, liefst pure chocopasta zonder hazelnoten (dus géén Nutella, eerder Kwatta puur of de chocopasta van ’t Boerinneke). Ik bedacht dat choco maken niet zo moeilijk kan zijn. Bijgevolg besloot ik een poging te wagen om zelf chocopasta te maken. Het resultaat is superlekker, dus ik deel even het recept om heerlijke chocopasta te maken.

Je hebt nodig:
– 250g roomboter
– 200g zwarte chocolade
– Blikje gecondenseerde melk met suiker (bvb blik van Nestlé – 305ml)
– 1 zakje vanillesuiker

1. Breek de chocolade in stukjes en doe deze in een kommetje. Voeg de roomboter bij de chocolade. Smelt de chocolade en boter samen in de microgolfoven. Roer regelmatig in het kommetje.
2. Als de chocolade en boter samen gesmolten zijn tot een egaal mengsel zonder brokjes, voeg je het zakje vanillesuiker toe. Roer ook dit goed door elkaar.
3. Als laatste voeg je de gecondenseerde gesuikerde melk toe, dit roer je ook door het mengsel. Als alles goed gemengd is krijg je een smeuïge pasta.
4. Giet in potjes en laat opstijven (eventueel in de ijskast)
Klaar!

Deze choco maken duurt ongeveer 10 minuten en ik heb er 3 confituurpotjes mee kunnen vullen. Heel makkelijk, snel, goedkoop, en bovendien gezonder en lekkerder dan de choco uit de winkel!

You may also like