Tip: BOM 13 Quiltcursus

 Ik moet toegeven dat ik bij het woord “quilten” onmiddellijk moet denken aan dekentjes die bij oma zouden kunnen liggen. Maar in 2013 is quilten weer helemaal hip! Op Pinterest zag ik een hele hoop leuke quilts waar ik verliefd op werd en waarvan ik dacht: dit heb ik nodig in mijn woonkamer! Het enige probleem: hoe begin je aan zo iets? Gelukkig brengen By Miekk en Sew Natural een handige oplossing.

By Miekk volg ik al een tijdje dankzij haar handige tutorials en leuke posts op haar blog. Sew Natural is dan weer een leuke webshop met biologische stoffen. Samen brengen ze dit jaar een quilt cursus, ook wel Block of the Month (BOM). Via Sew Natural kan je elke maand een pakketje bestellen met de nodige stoffen en andere materialen voor je quilt. By Miekk legt op haar blog uit hoe je de quilt moet maken.
Elke maand krijg je ook een pdf-beschrijving met patroon om je quilt in elkaar te zetten.

Het uiteindelijke resultaat wordt een quilt van ongeveer 1 bij 1 meter groot. Ik was even aan het twijfelen of ik wel mee zou doen, omdat het toch wel een project verspreid over een jaar wordt (en ik ben echt niet goed met langdurige projecten). Na het zien van de eerste duidelijke werkomschrijving op By Miekk haar blog, besloot ik om het eerste pakket toch te bestellen. Alles wordt stap voor stap uitgelegd, zodat iedereen kan volgen. Elk pakket kost 12,50 euro, maar je kan ook meedoen met je eigen stoffen en enkel de PDF-beschrijving bestellen voor 5 euro.

Voor meer info kan je terecht op de blog van By Miekk en de stoffen kan je bestellen via Sew Natural.
Ik hou jullie alleszins hier ook op de hoogte van mijn quilt-avonturen!

You may also like

2 reacties

  1. Klinkt best wel tof.
    Hoewel mijn oma quilts maakte, vind ik ze niet perse ouwbollig.Je kan er alle kanten mee uit. Of gewoon iets heerlijk nostalgisch maken.

    1. Da's echt! Als ik tegen sommige mensen zeg dat ik bezig ben met handwerken, of het nu naaien, haken of breien is, denken die onmiddellijk aan ouderwetse dingen. Terwijl je eigenlijk zo veel mooie dingen zelf kan maken in plaats van ze ergens kant en klaar te kopen.