25 Days of Christmas – Kattige kerst

Zoals jullie mogelijk weten, hebben we hier een poes in huis. Niet onmiddellijk het makkelijkste huisdier als je kerst wil vieren dus. Het viel me op dat veel mensen met katten de kerstversiering achterwege laten omdat poeslief wel eens kattenkwaad durft uithalen. Ik zocht en vond een hoop tips om je huis katvriendelijk te decoreren met kerst.

Ik was de kerstboom nog maar net in elkaar aan het steken of Chewie kwam me al iets te enthousiast helpen. Op dat moment begon ik te beseffen waarom velen onder jullie geen kerstboom zetten als er een poes in de buurt is. In ieder geval, wij kozen voor een fake kerstboom. Echte dennebomen zijn namelijk giftig voor katten (en honden), de dennen scheiden een stof uit waar onze huisdieren ziek van kunnen worden.

We versierden de kerstboom met onbreekbare ballen, figuurtjes en poppetjes. Alles is gemaakt uit stof of hout, dus als de poes ze uit de boom haalt, moeten we alleszins geen scherven opruimen. Er hangen geen slingers in de boom, zodat Chewie er niet vast in kan geraken als we niet thuis zijn. De ballen en mooiste figuurtjes hebben we ook bovenaan gehangen, daar kan de poes er minder goed aan.
Chewie haalt af en toe wat “speelgoed” uit de boom, maar over het
algemeen blijft ze er meestal van af. In de onderste takken hebben we
kattenbelletjes gehangen, zodat we het horen als ze er mee speelt.
Meestal gaan katten met iets spelen omdat ze nieuwsgierig zijn. Zet je
boom een dag van te voren in de woonkamer zonder er decoratie in te
hangen. Op die manier kan je poes al eens snuffelen en verkennen zonder
dat ze iets stuk kan maken.

Een paar leuke items in de boom zijn deze uil en het hertje, allebei gevonden in Santa’s Outlet Store op de Meir. In deze tijdelijke winkel kan je leuke kerstspullen vinden voor een lage prijs en je vindt er een hoop onbreekbare spullen! De gebreide hartjes zijn van Ikea, de witte ballen kreeg ik van mijn mama en papa cadeau, de rode ballen en andere figuurtjes zijn gekocht in Dille & Kamille.

Nog een paar tips:
– gebruik anti-kattenspray of citronella op je kerstboom. Sommige katten blijven op die manier van de boom.
– engelenhaar en valse sneeuw is uit den boze, dit is gevaarlijk voor huisdieren.
– zet je kerstboom niet in de buurt van breekbare dingen, zoals de tv. Anders kan je heel wat schade hebben als de boom toch zou omvallen. De beste plaats is in een hoek, dan kan hij minder snel omvallen. 
– als de poes met de kerstboom speelt, moet je er het positieve van inzien: je hebt een gezellige kerstboom én je kan hem elke dag opnieuw versieren.

Wil je toch helemaal over the top gaan? Dan kan je nog altijd een kerstboom voor katten maken!

 bron kattenkerstboom: moderncat.net
Vergeet je huisdieren ook geen kerstcadeautje te kopen, op zooplus.nl vind je allerlei leuke kerstspeeltjes! De bovenste rij is voor katten, de onderste voor honden. Met interessant speelgoed zal je huisdier ongetwijfeld minder geïnteresseerd zijn in de kerstboom!;-)

You may also like