25 Days of Christmas – DIY Pompom slinger

Ik herinner mij nog goed hoe ik in de lagere school pompoms moest maken voor allerlei knutselwerkjes. Pompoms zijn terug in, en ze zijn bovendien superschattig. Ik maakte een slinger met pompoms in leuke kerstkleuren.

Je hebt nodig:
– 2 bollen wol (rood en groen)
– kartonnetjes om pompoms te maken/ een pompom maker
– een haakpen
– schaar

Hoe je pompoms maakt, vind je oa hier in het nederlands of hier in het engels (met duidelijke foto’s). Bij hobbywinkels vind je ook pompom makers (zoals deze en deze) , dit werkt iets makkelijker en is een goeie investering als je regelmatig pompoms maakt.

1. Maak eerst je pompoms. Ik maakte  3 rode en 3 groene. De grootte, kleuren en hoeveel je er precies maakt is natuurlijk volledig jouw keuze.
2. Eens je genoeg pompoms gemaakt hebt, kan je beginnen aan je slinger. Ik maakte een slinger door gewoon een ketting van lossen te haken. Kan je niet haken, dan kan je ook gewoon een lang lint of dikke wol gebruiken.
3. Bevestig je pompoms aan de slinger met een knoop. Klaar!

You may also like