25 Days of Christmas – cadeautips

De meesten onder jullie hebben waarschijnlijk al heel wat cadeautjes in huis gehaald, anderen moeten nog alle pakjes gaan halen. Het is soms niet makkelijk om elk jaar een leuk cadeautje te vinden voor iedereen, dus ik zocht wat leuke cadeautips.

Boeken: voor elke persoon ter wereld bestaat er een goed boek. Persoonlijk vind ik het wat jammer dat er in dit digitaal tijdperk minder boeken gelezen worden, behalve dan kookboeken en boeken waar een celebrity zijn naam heeft opgezet. Al van toen ik klein was, vond ik het altijd leuk om boeken te krijgen. Als je dus een cadeautje moet geven aan een kindje, denk dan zeker ook eens aan een boek ipv een nieuw spel. En ook voor volwassenen blijven boeken geweldig: doe-het-zelf boeken, romans, fantasy,… En als je niet kan kiezen, kan je altijd een Kindle cadeau doen!

Voeding: als je iemand kent die houdt van koken, dan is het altijd fijn om een cadeaupakket samen te stellen met allerlei leuke items voor in de keuken. Bakvormen, een schort, leuke handdoekjes, tot zelfs lekkere dingen als speciale confituur, koffie, thee, chocolade. In veel winkels kan je pakketjes vinden die op voorhand zijn samengesteld, maar ik vind het leuker om allerlei spulletjes uit te kiezen en zelf in een mandje te steken.

Verzorgingsproducten: een klassieker, maar je kan met gepaste verzorgingsproducten wel een statement maken. Kies verzorgingsproducten die natuurlijk zijn en waarbij niet op dieren getest werd. Onder andere Lush en The Body Shop zijn winkels waar je zo’n spullen kan vinden. Mijn persoonlijke favoriet is Lush, daar kan je zo wat alles testen in de winkel, ze hebben er originele dingen met de gekste namen en je vindt er voor iedereen wel iets.

Leuke items voor volgend jaar: een agenda, een kalender, een Moleskine boekje. Allemaal toppers! Ken je iemand die graag tekent, geef dan een leuk schetsboek cadeau. Voor mensen die graag reizen kan je een Moleskine travel journal cadeau doen, waarmee je een eigen reisboek kan maken. Of misschien een baby journal voor koppels die een kindje verwachten. Een kalender of verjaardagskalender is ook altijd handig en je kan een gepersonaliseerd exemplaar met foto’s laten maken.

En verder… een sjaal (zelf breien?), een muts, games, dvd’s,… Bovenop 1 groot geschenk, kan je ook allemaal kleine (goedkopere) dingetjes geven zoals snoepjes, kleine speelgoedjes, een mok,…
Als je cadeaus zoekt, kan je ook overwegen om zelf iets te maken, of om iets handmade te kopen. Op websites als etsy en dawanda vind je heel wat leuke spulletjes, maar ook op facebook zijn er heel wat mensen die zelf originele spullen maken.
Leuke ideeën om je cadeautjes in te pakken vind je trouwens hier.
En vergeet niet om iets te geven wat je zelf leuk zou vinden om te krijgen.

You may also like

1 reactie

  1. Ik hoop stilletjes dat ik nog een boekenbon ga krijgen dit jaar, dan kan ik daarmee The Casual Vacancy gaan halen, hihi. De boeken van George RR Martin wil ik ook graag lezen, maar niet graag kopen (dat wordt een beetje te duur) dus ik hoop ze in de bib te kunnen vinden.