25 Days… Guest post: Plutomeisje!

Hey allemaal! Ik ben Eline en ik blog normaal op mijn eigen webstek, Plutomeisje. Anouschka had gevraagd of ik geen zin had om een stuk voor haar Kerstreeks te schrijven en dat had ik natuurlijk. Ik veronderstel dat de meesten onder jullie al druk bezig zullen zijn met cadeautjes voor onder de Kerstboom te kopen (of zoals bij mij, hard aan het brainstormen over wat je kunt geven ;))?

De inhoud van een cadeautje blijft natuurlijk belangrijker dan de buitenkant, maar ik vind dat een mooi verpakt cadeau net dat tikkeltje meer heeft. Bovendien oogt zo een stapel prachtig verpakte cadeaus nog eens veel beter onder de Kerstboom. Moest je niet direct inspiratie hebben om je cadeautjes op een originele manier te verpakken, dan ben je aan het goede adres!
Mooie pakjes - Bruin kraftpapier + veren en touwtjes
Simpel bruin kraftpapier is één van mijn favorieten om cadeautjes in te pakken. De veelzijdigheid van zo een bruin papiertje is enorm! Alles van kleurrijke touwtjes, papieren veren, pompons, washi tape of oude sleutels, alles past en kan bij dit papier.
Mooie pakjes - Bruin kraftpapier + stempels
Ook prachtig in combinatie met bruin kraftpapier, maar eigenlijk ook met gelijk welke effen verpakking, zijn stempels. Ideaal om vlug een cadeautje een heel andere uitstraling te geven en bovendien helemaal niet duur. Als je een beetje handig bent, kan je ook zelf je stempels maken. Als je geen stempels bij de hand hebt, kan je een cadeau ook gemakkelijk versieren met een zilverkleurige stift en een paar geometrische vormen. Een beetje soberder, maar ook erg leuk!
Mooie pakjes
Je kan effen inpakpapier ook opvrolijken door er kleine pompons en een overdosis touw aan te bevestigen. Of door er een stukje van een puzzel bij te voegen. Het hoeft trouwens niet allemaal eenvoudig te zijn, met cadeau-verpakking kan je eigenlijk zo uitbundig gaan als je zelf wilt. En als je een stapel cadeautjes onder de Kerstboom hebt liggen die allemaal verschillend, maar toch gelijkend uitzien, oogt dat des te prettiger!
Mooie pakjes
Tot slot nog een paar leuke, iets specialere ideetjes. Zo kan je bijvoorbeeld oude (papieren) kantjes gebruiken om een verpakking mee af te werken, of gebruik maken van botanische prenten. Ook cadeautjes verpakt in stof kunnen er schitterend uitzien, voor meer info daarover moet je zeker eens de Japanse Furoshiki techniek eens bekijken. Hierbij gebruikt men enkel een stuk stof en maakt er de meest fantastische verpakkingen mee. En dat verpakking niet altijd alles bedekkend moet zijn, toont bovenstaande foto ook. Soms is een beetje verpakking ook al genoeg voor een schitterend eindresultaat.

Besteden jullie normaal veel aandacht aan verpakking? Ik probeer er op te letten dat ik de cadeautjes zelf inpak en een beetje personaliseer. Hoewel ik moet toegeven dat ik het altijd een beetje jammer vind om een mooie verpakking gescheurd te zien eindigen.

You may also like