Opbergpotten/DIY project

Glazen potten die leeg zijn, kunnen veel leukere bestemmingen krijgen dan de glasbak. Hier is een makkelijke DIY om de glazen potten om te toveren tot handige opbergpotten.

Benodigdheden:
– glazen potten (in verschillende maten)
– acrylverf en penselen
– afplaktape

1. Begin met de potten grondig te reinigen. Verwijder de etiketten en zorg dat er geen lijmresten meer achterblijven, anders kan je er niet mooi over schilderen.
2. Gebruik afplaktape om rond de pot te plakken, zo krijg je een rechte lijn waar je boven kan schilderen.
3. Schilder de glazen potten. Ik heb acrylverf gebruikt, maar elke verf die dekkend werkt op glas is geschikt. Vergeet het deksel niet te schilderen. Gebruik onverdunde verf, dat dekt beter, al kunnen de potten mogelijk een paar lagen verf gebruiken eer alles bedekt is.
4. Verwijder voorzichtig de afplaktape. Je doet dit best wanneer de verf nog wat nat is, want acrylverf kan heel snel barsten.
Als je de potten veel gaat gebruiken, breng je best ook een laag vernis aan, simpelweg omdat je anders krasjes of barstjes in de verf gaat krijgen als ze ergens tegen botsen.

Ik heb de kleine spulletjes waarmee ik juwelen maak al een plaatsje gegeven in de potten. Het was een bewuste keuze om de bokalen niet volledig te schilderen, zo kan ik makkelijk de inhoud zien. Binnenkort ga ik nog een paar potten schilderen, want ik heb nog heel wat kleine spullen die een leuk plaatsje verdienen.

You may also like