Borduren

Bij borduren denk je misschien wel aan die ouderwetse (afgrijselijke) werkjes van vroeger. Gelukkig is dat helemaal veranderd. Borduren is terug helemaal hip en anno 2012 zijn er heel wat leukere dingen om te borduren dan ouderwetse patronen met vreselijke kleuren.

Anna Maria Horner heeft een reeks stoffen ontworpen die helemaal geïnspireerd zijn door borduren. Je kan de stoffen per meter bestellen en ze zijn breed genoeg om te gebruiken op een tafel, maar ook geschikt om in te kaderen of te verwerken in andere projecten. Op de stoffen staat een voorgedrukt patroon, wat er op zich al super uitziet. Maar het is uiteraard leuker om zelf te borduren. De stoffen en garen kan je op de site van Anna Maria Horner vinden, maar er zijn ongetwijfeld ook Belgische en Nederlandse webshops die de stoffen verkopen.

Online vind je ook heel wat patronen die superleuk zijn, maar als je echt iets uniek wil doen, kan je natuurlijk ook gewoon zelf iets uittekenen om te borduren. Hieronder staan nog een paar leuke borduursels die ik vond op Pinterest.

You may also like