Recept: koekjes

Tijd om koekjes te maken! Voor deze eerste poging tot koekjes maken, hield ik het op een simpel recept.

Ingrediënten
– 350g bloem
– 250g boter
– 120g suiker
– 1 zakje vanillesuiker
– 2 eieren
– eventueel 1 eetlepel cacaopoeder of wat rode confituur

– uitsteekvormpjes voor koekjes
– deegrol

– Meng de bloem, suiker en vanillesuiker in een kom. Als laatste voeg je de boter en 2 eidooiers toe. Neem de boter op voorhand al uit de koelkast zodat ze zachter is, anders wordt het moeilijk om geen brokjes meer in het deeg te hebben. Meng alles tot een glad deeg. Als je merkt dat het deeg te droog is, voeg dan ook geleidelijk aan wat eiwit toe (uiteindelijk heb ik er bijna al het eiwit aan toegevoegd omdat het echt té droog was om te kneden).
– Als je dat wil, kan je het deeg in twee helften splitsen. Bij de ene helft voeg je een eetlepel cacaopoeder toe. Meng de cacaopoeder goed onder het deeg zodat het een egaal bruine kleur krijgt (of toch ongeveer).
– Verpak de twee helften deeg in huishoudfolie en laat minstens een uur rusten in de koelkast.
– Verwarm de oven voor op 175° en leg alvast bakpapier op je bakplaat
– Bestrooi je werkblad met genoeg bloem (anders ga je heel hard sukkelen met het deeg er af te peuteren) en rol het deeg uit met een deegrol tot het ongeveer 4mm dik is.
– Steek vormpjes uit het deeg en leg de koekjes op je bakplaat.
– Bak de koekjes lichtbruin op 175°. Afhankelijk van de oven zullen ze er ongeveer 13 tot 15 minuten in moeten.
– Laat de koekjes afkoelen en de yummie yum tijd kan beginnen!

Tip: Als je dat wil kan je twee koekjes met dezelfde vorm op elkaar leggen met wat rode confituur er tussen.

You may also like